Poolikirje 2023

ARVOISA PALJAKAN LOMA-ASUNNON OMISTAJA JA YHTEISTYÖKUMPPANI

Paljakassa syksyn tapahtumat ovat pitäneet myös Matkailuyhdistyksen toimijat kiireisenä ja vasta tässä vaiheessa löytyi aikaa lähestyä teitä reittiasioilla. Reitit ovatkin ehkä tärkein asia Paljakan talvimatkailussa nyt kun rinteiden osalta ollaan epävarmassa tilassa. Meilläkään ei tässä vaiheessa ole mitään lisävalaisusta kertoa siitä lisää. Asiakkaan valintaan vaikuttaa pääsääntöisesti se, mitä hän on tulossa alueelle tekemään, nyt on onneksi paljon merkkejä että olemme saaneet hiihtäjät ja kelkkailijat kuitenkin palaamaan alueelle ja tekemään varauksia talvelle. Reitit ovat tässä markkinoinnissa avainasemassa. Hiihtokausi pääsi alkamaan joulukuussa ja matkailuyhdistys on päättänyt panostaa erityisesti latuihin ja kelkka- ja kävelyuriin niin laadukkaasti kuin se vain on mahdollista resurssien puittaissa. Käytettävissä olevat varat kohdennetaan tällä kaudella siihen että jatketaan mahdollisimman kauan kautta ja pitämään reitit kunnossa pitkälle keväälle.
Edellisellä kaudella yhdistyksen tuloksen kestäessä emme keränneet latupoolimaksuja majoittajilta. Nyt kun tilanne on muuttunut niin toivommekin että voimme laskuttaa teiltä nyt ns. tuplat eli saisimme näin kassaa hyvän puskurin kevättä varten ja voimme ajaa kaikki tarpeet koko kauden ajan.

Käytämme kaikki kerätyt varat lyhentämättömänä reittien kunnossapitoon jotta, voimme palvella kaikkia teitä ja teidän asiakkaitanne paremmin. Kaikki asiakasryhmät, hiihtäjät sekä kelkkailijat ovat merkittäviä, jopa elintärkeitä alueen talvimatkailulle. Yhdistys ostaa kunnossapidon paikallisilta yrityksiltä. Ladut ja kelkkaurat hoitaa Eero Rusanen (Taitolan konetyö ja -huolto) sekä Safarisuomi joka etupäässä hoitaa polkuja talvisin kävelyille ja pyörille. Kunnan toimesta latuverkostossa on tehdy kunnostusta mm. risukkojen raivausta ja siltojen/rumpujen lisäystä.

Jotta kunnossapito voidaan toteuttaa suunnitellussa laajuudessa jatkossakin, olisi ensiarvoisen tärkeää, että kaikki alueen palveluyritykset ja mökkien omistajat lähtevät tukemaan kunnossapitoa maksamalla kannatusmaksua. Näin verkostot pysyvät laadukkaana ja korkeatasoisena koko pitkän talven. Maksu on edelleen sama kuin edellisillä vuosilla eli 125 eur/loma-asunto/vuosi, josta latuihin kohdistuu 100 eur ja kelkkauraan 25 eur. Niin kuin edellä kerrottiin, maksua ei peritty edellisellä kaudella eli jos vain mahdollista se olisi hyvä maksaa tuplana.

Huomioikaa, että maksut ovat vapaaehtoisia ja laskun summaa voi halutessa jopa muuttaa, mieluummin tietenkin ylöspäin, mikäli hyötysuhde tuntuu isommalta. Kiitos tuesta! Lisätietoja antaa siht. Juha Haanela p 044 748 666 7 juha.haanela@gmail.com

P.s. Yhdistys on päättänyt järjestää taas Paljakka Pilkit tapahtuman

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka Ry

Jarmo Rytkönen
Hallituksen puheenjohtana