Moottorikelkat

Suuri freeride-alue ja 2000 kilometrin reitistöt.

Freeride-alueen kartta tästä linkistä

Alueelle on Paljakasta matkaa kelkkauraa pitkin 14 km. Uralla ja alueella ajaminen vaatii metsähallituksen luvan jonka saa osoitteesta eraluvat.fi.  Paljakan yrittäjiltä voitte lunastaa kannatustarran 25 eur hintaan ja tämä summa menee suoraa reittien lanauksiin. Kannatustarran mukana saa myös alueen kelkka ja freeride alueen kartat.

Säännöt

Alue on merkattu maastoon tai karttaan. Alueen rajoja ei saa ylittää moottorikelkalla MISSÄÄN tilanteessa!

Käyttäjän tulee ymmärtää että lumi- ja keliolosuhteista johtuen alueen rajamerkit saattaa olla talvella vaikeasti havaittavissa tai peittyneitä. Tästä huolimatta alueen rajoja tulee noudattaa ja on käyttäjän vastuulla tietää sijaintinsa maastossa. Käyttäjä ymmärtää että alueen rajojen ulkopuolella on kolmansien osapuolien, ts yksityisten maanomistajien maita ja moottoriajoneuvolla ajaminen maastossa ilman lupaa on maastoliikennelaissa kielletty.

Tärkeää on myös ymmärtää että toisen kelkan jälki ei ole reitti eikä alue, sillä paikallisilla, poromiehillä ja maanomistajilla voi olla omia kulku-uria alueelta/alueelle. Edellinen koskee myös alueen ulkopuolella normi kelkkauralle tulevia jälkiä! Pidetään hyvä järjestys ja kelkkailuharrastuksen maine korkealla ja eikä ajella tienpenkkoja ja urien ulkopuolisia alueita. Erityisesti arvostamme että matkailukeskuksen alueella urat pysyvät selkeästi niille tarkoitetuilla paikolla.

Alueella roskaaminen on kielletty, kaikki mitä jaksat sinne viedä jaksat varmasti myös kuljettaa pois.

Kelkan tankkaaminen maastossa ja pystyssä olevien puiden vahingoittaminen on kielletty. Mikäli käytetään vinssiä tai vastaavaa on vinssaaminen tapahduttava riittävän isosta puusta puunsuojaliinaa käyttämällä.

Huolehdi että sinulla on riittävä varustus ja turvavälineet freeride ajamiseen.

Avusta tarvittaessa myös kanssakelkkailijoita. Huomioi että alueen läpi kulkee kelkkaura, joten noudata varovaisuutta.

Alueen haltijalla, valvojilla tai viranomaisilla on oikeus peruuttaa lupa ajaa alueella mikäli sääntöjä rikotaan tai muuten olosuhteet sitä vaativat. Alueen käyttöä voidaan yleisestikin rajoittaa tarvittaessa.

Yhteydenotot mielellään aina sähköisesti

 

Paljakan alueen moottorikelkkailupoolissa on mukana tällä hetkellä Paljakan matkailukeskus sekä Puolangan, Paltamon ja Ristijärven Kunnat sekä erinäinen määrä alueen yrityksiä, mökinomistajia ja yksityisiä henkilöitä sekä ulkopuolisia yrityksiä.

Poolia hallinnoi Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka Ry joka ostaa talvikunnostuksen paikalliselta yrittäjältä.

Aktiivikelkkailija, jos tykkäät ajaa tasaisia reittejä, voit tukea poolin toimintaa maksamalla vapaaehtoista poolimaksua matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51. Viestiin merkintä ”kelkkapooli”. Poolissa mukana oleville yrityksille tarjoamme myös markkinointiyhteistyötä.

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka r.y myy vapaaehtoista moottorikelkka kylälupaa, jonka hinta 25 euroa /vuosi. Moottorikelkka kylälupa myyntitulot käytetään lyhentämättömästi moottorikelkka reittien koneelliseen lanaamiseen.

Maksun voit suorittaa myös pankin kautta matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51. Maksukuittia vastaan voit lunastaa tarran myyntipaikoista.

Kyläluvan voit ostaa seuraavista myyntipaikoista:

Kelkkavuokraamo SuomiSafaris
044 748 6667
info@safarifinland.fi
www.safarisuomi.fi

Paljakka Market (Paljakkatalo)
0400 721489
info@hotelpaljakka.fi

Shell-Puolanka
08 751155
Ouluntie 18, 89200 PUOLANKA