Moottorikelkkailu

Omatoimiselle retkeilylle ja kelkkailulle löytyy alueelta hyviä reittivaihtoehtoja. Paljakan lähialueen 500 km reitistö yhtyy koko Kainuun 2000 km reitistöön ja tarjoaa monipuolista moottorikelkkailua pidemmäksikin aikaa.

Alueella myös freeride alue moottorikelkkailuun.
  Lisätiedot tästä!

Päivitämme viimehetken tietoja reiteistä ja alueesta tänne sekä faceen  facebook.com/moottorikelkkailupaljakassa   

Talven 2019-20 reittilanaukset on jo aloitettu.

Vuokraa moottorikelkka käyttöösi tai lähde safarille

Moottorikelkkavuokraamon sivuille pääset tästä.

Tietoa moottorikelkkareiteistä ja -urista

Henkilökuntamme opastaa mielellään reittivalinnoissa ja kertoo mikä moottorikelkkareitti on kulloinkin parhaassa ja tasaisimmassa kunnossa. Alueen kelkkareittejä hoidetaan koneellisesti isolla tampparilla ja reittilanalla, joten reitit ovat pääsääntöisesti upeassa kunnossa. Koneellisesti hoidetut moottorikelkkareitit ovat n. 3-4 metriä leveitä.

Poolissa on mukana tällä hetkellä Paljakan matkailukeskus sekä Puolangan, Paltamon ja Ristijärven Kunnat sekä erinäinen määrä alueen yrityksiä, mökinomistajia ja yksityisiä henkilöitä sekä ulkopuolisia yrityksiä.

Poolia hallinnoi Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka Ry joka ostaa talvikunnostuksen paikalliselta yrittäjältä.

Aktiivikelkkailija, jos tykkäät ajaa tasaisia reittejä, voit tukea poolin toimintaa maksamalla vapaaehtoista poolimaksua matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51 viestiin merkintä ”kelkkapooli”.  Yrityksille tarjoamme myös markkinointiyhteistyötä kun tulette mukaan moottorikelkkailun poolin toimintaan.

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka r.y myy vapaaehtoista moottorikelkka kylälupaa, jonka hinta 25 euroa /vuosi. Kyläluvan voit ostaa seuraavista myyntipaikoista: , Kelkkavuokraamo Ristijärventie 101, Paljakka Market kauppa Paljakkatalossa, Shell-Puolanka.  Maksun voit suorittaa myös pankin kautta matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51. Maksukuittia vastaan voit lunastaa tarran myyntipaikoista. Moottorikelkka kylälupa myyntitulot käytetään lyhentämättömästi moottorikelkka reittien koneelliseen lanaamiseen.

Reitin fecebook sivulle pääset tästä