Moottorikelkkailu

Omatoimiselle retkeilylle ja kelkkailulle löytyy alueelta hyviä reittivaihtoehtoja. Paljakan lähialueen 500 km reitistö yhtyy koko Kainuun 2000 km reitistöön ja tarjoaa monipuolista moottorikelkkailua pidemmäksikin aikaa.

Alueella myös Suomen suurin freeride alue.

Päivitämme viimehetken tietoja reiteistä ja alueesta tänne sekä faceen  facebook.com/moottorikelkkailupaljakassa

24.11.2017 Paljakan kierros ja lähialueita ”avattu” kelkalla.
05.12.2017 Kelkalla avattuja reittejä mm Ukkohallaan ja Paltamoon päin. Lanauksia pyritään aloittamaan
loppuviikosta. FreeRide alueen avaus odottaa lisää lunta.
10.12. Koneellinen lanaus aloitettu.

Vuokraa moottorikelkka käyttöösi

Moottorikelkkavuokraamon sivuille pääset tästä.

Moottorikelkkasafarit löydät tästä

Tietoa moottorikelkkareiteistä ja -urista

Henkilökuntamme opastaa mielellään reittivalinnoissa ja kertoo mikä moottorikelkkareitti on kulloinkin parhaassa ja tasaisimmassa kunnossa. Alueen kelkkareittejä hoidetaan koneellisesti isolla tampparilla ja reittilanalla, joten reitit ovat pääsääntöisesti upeassa kunnossa. Koneellisesti hoidetut moottorikelkkareitit ovat n. 3-4 metriä leveitä.

Poolissa on mukana tällä hetkellä Paljakan matkailukeskus sekä Puolangan, Paltamon ja Ristijärven Kunnat sekä erinäinen määrä alueen yrityksiä, mökinomistajia ja yksityisiä henkilöitä sekä ulkopuolisia yrityksiä.

Poolia hallinnoi Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka Ry joka ostaa talvikunnostuksen paikalliselta yrittäjältä.

Aktiivikelkkailija, jos tykkäät ajaa tasaisia reittejä, voit tukea poolin toimintaa maksamalla vapaaehtoista poolimaksua matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51 viestiin merkintä ”kelkkapooli”.  Yrityksille tarjoamme myös markkinointiyhteistyötä kun tulette mukaan moottorikelkkailun poolin toimintaan.

Talvella koneellisessa hoidossa on reitti Paltamo-Paljakka-Hyrynsalmen raja. Sekä Paljakka-Puolanka ja Paljakka-Saarijärvi-Puolanka, sekä Paljakan Kierros ja  Paljakka-Ristijärvi.  Muita moottorikelkkareittejä hoidetaan tarpeen mukaan ja/tai pienemmällä kalustolla budjetin sallimissa rajoissa. Lanauskertoja on luvassa keskimäärin 3 kertaa kuukaudessa

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka r.y myy vapaaehtoista moottorikelkka kylälupaa, jonka hinta 25 euroa /vuosi. Kyläluvan voit ostaa seuraavista myyntipaikoista: , Kelkkavuokraamo Paljakkatalossa, Safari Pub, Hotel Paljakka ja Shell-Puolanka. Maksun voit suorittaa myös pankin kautta matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51. Maksukuittia vastaan voit lunastaa tarran myyntipaikoista. Moottorikelkka kylälupa myyntitulot käytetään lyhentämättömästi moottorikelkka reittien koneelliseen lanaamiseen.

Reitin fecebook sivulle pääset tästä

Menossa mukana myös

Moottorikelkkailu