Talviaktiviteetit

Talviaktiviteetit

Talviaktiviteetit

Viikonloppu tai pidempi talviloma Paljakan upeissa vaaramaisemissa tarjoaa tekemistä vauvasta vaariin. Meillä et pääse tylsistymään!

Lumikenkäilyyn sopivia vaihtelevia maastoja löytyy Paljakan ympäristöstä runsaasti ja reiteille voit lähteä suoraa vuokraamon ovelta.  Kokeile esimerkiksi nousua Paljakan vaaran huipulle, josta pääset mukavasti takaisin alas uutta maisemareittiä pitkin läpi todelliseen satumetsään tykkylumen keskelle. Meillä on talvikäytössä myös uudet lähialuereitit jossa kävely onnistuu ilman lumikenkiäkin, talvikävelyreitti on  noin 6 km pitkä ja sitä voi käyttää myös fatbike pyöräilyyn ja koirien ulkoiluttamiseen.  Käytössäsi on myös yli 100 kilometriä hyväkuntoisia latuja, joista osa kulkee luonnonpuiston lähimaastossa ylväiden ikimetsien keskellä, missä voit nauttia hiljaisuudesta ja ihastella talvisen luonnon kauneutta.
Kalastuspuistossa ja ympäristön läheisillä järvillä on hyvät pilkkimismahdollisuudet, unohtamatta upeaa erämaajärveä vaaran päällä. Koukkuun voi tarttua isoa ahventa, siikaa tai joskus jopa purotaimen eli tammukka, kalastuspuistossa isoja kirjolohia. Kalastuspuistossa erikoisuuutena pilkki-iglu jossa kalastus onnistuu sisätiloissa tuulisemmallakin säällä mukavasti.
Kainuun korkeimma rinteet tarjoavat sesonkiaikana mukavia laskuja pitkillä rinteillä ja suosituilla vapaalaskupaikoilla niin lapsille kuin aikuisillekin.

Jos lomalleen haluaa vauhdikkaampaa tekemistä, voi vuokrata moottorikelkat ja lähteä omatoimiselle retkelle maastoon. Tarjoamme myös moottorikelkkasafareita, joiden valikoimasta löydät tasollesi ja aikataulullesi varmasti sopivan. Myös lapsille on omia kelkkoja vuokrattavana ja myös oma suljettu ajo-alue jossa lajiin tutustuminen käy turvallisesti yhdessä vanhempien kanssa.
Jos haluat reki kyytiä tai hiihdonopetusta onnistuu sekin loistavasti meillä. Tule nauttimaan Suomen kauniista talvesta Paljakkaan!