Kesäaktiviteetit

Kesäaktiviteetit

Kesäaktiviteetit

Paljakka tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Kesällä ja syksyllä Paljakassa voi nauttia rauhasta ja luonnon läheisyydestä tai viettää aktiivilomaa. Kalastuksesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla kalastuspuistossa vaikka koko perheen voimin. Kalastuspuiston lisäksi ympäristöstä löytyy luonnonkohteita, joissa voit kalastaa luonnonvaraisesti esiintyviä lajeja kuten kuhaa, haukea sekä purotaimenta. Jos vesistöistä haluaa nauttia muutenkin kuin rannalta käsin, voit lähteä melomaan Louhenjokea pitkin kanootilla tai kajakilla. Voit itse päättää miten pitkän melontaretken haluat tehdä, ja kuljetamme sinut haluamaasi lähtöpaikkaan!

Vapaapäivää pääsee viettämään myös frisbee- , kroketti- ja minigolfin parissa. Näihin kaikkiin lajeihin löytyy hyvät harrastusmahdollisuudet ja välineet.  Kauniista vaaramaisemista voit nauttia niin jalan tai pyöräillen. Vaellusreittejä löytyy jokaisen makuun, yhteensä noin 100km. Kokeneet eränkävijät voivat lähteä useamman päivän vaellukselle 60 kilometrin Köngäskierrokselle, mutta upeita näkymiä pääsee ihastelemaan myös 13km Ilveskierroksella luonnonpuiston läheisyydessä tai päiväretkellä 20 kilometrin matkalla Paljakan polulla. Jos patikointi ei kiinnosta, vauhdikkaampaa menoa pääsee kokeilemaan pyörillä matkailukeskuksen maasto-, BMX- ja dirt-pyörille soveltuvalla radalla. Meiltä voit vuokrata pyörät tarpeesi mukaan ja reittejä löytyy haastavista metsäreiteistä mukaviin pyöräteihin.

Jos haluaa vielä vauhdikkaampaa menoa, Paljakka tarjoaa mönkijävuokrausta ja ajomahdollisuudet. Hóll Tallilta löydät suloiset islanninhevoset, jotka vievät sinut ratsain luontoon. Vaelluksia järjestetään muutamasta tunnista aina 2-3 päivän retkiin asti. Ukkohallassa sijaitsee myös Seijan Ratsutalli mistä löytyy valaistu kenttä ja kauniit maastot sekä ammattitaitoiset ratsastuksenopettajat.