Aktiviteetit

Talviaktiviteetit

Viikonloppu tai pidempi talviloma Paljakan upeissa vaaramaisemissa tarjoaa tekemistä vauvasta vaariin. Meillä et pääse tylsistymään! Luvassa on vauhdikasta laskettelua Paljakan ja Ukkohallan yli 30 rinteessä ja parkeissa.  Rinteiden ulkopuolella on mahdollisuus kokeilla laskettelua koskemattomalla puuterilumella ja Snowparkista löytyy hyppyreitä ja reilejä rohkeille ja kokeneille laskijoille. Paljakasta voi myös vuokrata välineet lasketteluun ja hiihtoon, sekä aloittelijat voivat osallistua hiihtokouluun, jossa saa ammattitaitoista opastusta rinteitä ja latuja varten.

Lumikenkäilyyn sopivia vaihtelevia maastoja löytyy Paljakan ympäristöstä runsaasti ja reiteille voit lähteä suoraa vuokraamon ovelta.  Kokeile esimerkiksi nousua Paljakan vaaran huipulle tai retkeä Rakennusjärven kodalle makkaranpaistoon. Käytössäsi on myös yli 100 kilometriä hyväkuntoisia latuja joista osa kulkee luonnonpuiston lähimaastossa ylväiden ikimetsien keskellä, missä voit nauttia hiljaisuudesta ja ihastella talvisen luonnon kauneutta. Kalastuspuistossa ja ympäristön läheisillä järvillä on hyvät pilkkimismahdollisuudet, unohtamatta upeaa erämaajärveä vaaran päällä. Koukkuun voi tarttua isoa ahventa, siikaa tai joskus jopa purotaimen eli tammukka.

Jos lomalleen haluaa vauhdikkaampaa tekemistä, voi vuokrata moottorikelkat ja lähteä omatoimiselle retkelle maastoon. Tarjoamme myös moottorikelkkasafareita, joiden valikoimasta löydät tasollesi ja aikataulullesi varmasti sopivan. Tule nauttimaan Suomen kauniista talvesta Paljakkaan!

Monipuoliset rinteet kutsuvat laskettelemaan

Ukkohalla ja Paljakka ovat yhdistyneet ja samalla lipulla voit käyttää molempien laskettelukeskusten rinteitä.

Moottorikelkkailun huumaa niin isommille kuin pienemmillekin!

Vuokraa oma moottorikelkka ja lähde seikkailulle vaaramaisemiin. Moottorikelkkasafarit tarjoavat turvallista ja asiantuntevaa kelkkailua kaiken tasoisille. Lapsia varten on mahdollista vuokrata edullisesti omat kelkat ja harjoitteluun on varattu oma turvallinen ajoalue.

Kesäaktiviteetit

Paljakka tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Kesällä ja syksyllä Paljakassa voi nauttia rauhasta ja luonnon läheisyydestä tai viettää aktiivilomaa. Kalastuksesta kiinnostuneiden kannattaa vierailla kalastuspuistossa vaikka koko perheen voimin. Kalastuspuiston lisäksi ympäristöstä löytyy luonnonkohteita, joissa voit kalastaa luonnonvaraisesti esiintyviä lajeja kuten kuhaa, haukea sekä purotaimenta. Jos vesistöistä haluaa nauttia muutenkin kuin rannalta käsin, voit lähteä melomaan Louhenjokea pitkin kanootilla tai kajakilla. Voit itse päättää miten pitkän melontaretken haluat tehdä, ja kuljetamme sinut haluamaasi lähtöpaikkaan!

Vapaapäivää pääsee viettämään myös frisbee- , kroketti- ja minigolfin parissa. Näihin kaikkiin lajeihin löytyy hyvät harrastusmahdollisuudet ja välineet.  Kauniista vaaramaisemista voit nauttia niin jalan tai pyöräillen. Vaellusreittejä löytyy jokaisen makuun, yhteensä noin 100km. Kokeneet eränkävijät voivat lähteä useamman päivän vaellukselle 60 kilometrin Köngäskierrokselle, mutta upeita näkymiä pääsee ihastelemaan myös 13km Ilveskierroksella luonnonpuiston läheisyydessä tai päiväretkellä 20 kilometrin matkalla Paljakan polulla. Jos patikointi ei kiinnosta, vauhdikkaampaa menoa pääsee kokeilemaan pyörillä matkailukeskuksen maasto-, BMX- ja dirt-pyörille soveltuvalla radalla. Meiltä voit vuokrata pyörät tarpeesi mukaan ja reittejä löytyy haastavista metsäreiteistä mukaviin pyöräteihin.

Jos haluaa vielä vauhdikkaampaa menoa, Paljakka tarjoaa mönkijävuokrausta ja ajomahdollisuudet. Hóll Tallilta löydät suloiset islanninhevoset, jotka vievät sinut ratsain luontoon. Vaelluksia järjestetään muutamasta tunnista aina 2-3 päivän retkiin asti. Ukkohallassa sijaitsee myös Seijan Ratsutalli mistä löytyy valaistu kenttä ja kauniit maastot sekä ammattitaitoiset ratsastuksenopettajat.