Vaellus

Vaellus

Kainuun upeimmat vaarat odottavat

Vaellusreittejä löytyy  jokaiseen makuun, yhteensä n. 100 km. 2018-19 valmistuneen uudet lähialureitit, kalastuspolku 6 km ja maisemakierros 10 km mahdollilstavat helpon ja mukavan retkeiluyn upeassa luonnossa mutta lähellä keskusta. Mikäli haluat kokopäivän vaellukselle on Ilveskierros 14 km oikea valinta Paljakan luonnonpuiston tuntumassa.
Kokeneet luonnossa liikkujat voivat myös valita Paljakan polun 20 km, jonka varresta löytyy myös näköalatorni, josta hyvällä säällä näkyvyys jopa 80 km. Useamman päivän Köngäskierros-vaellus (60 km) on tosi eränkävijän valinta. Paljakan polku ja Köngäskierros ovat vaativia ja ositttain huonossa kunnossa mm. merkintöjen osalta joten niille suunnistusvälineet mukaan. Näköalatornille voi tehdä lyhyemmän noin 2 km vaelluksen siirtymällä ensin autolla Metlan alueelle.

Aittolan Eräpalvelut tarvittaessa on mukana suunnittelemassa ja ohjaamassa turvalliseen luonto- ja eräopastukseen. Koulutettu erä- ja luonto-opas Mika Klimenko (0500 472 734). Ohjelmapalveluita ja opastuksia Paljakassa myös Juhan safari ja lomamatkat p 044 748 666 7

Paljakan lähialueen retkeilyreitit

Kartta kalastuspolku

Kartta maisemareitti

Kartta ilveskierros

Vaelluskartta PaljakkaVaelluskartta Ukkohalla-Paljakka

Vaellus Paljakassa