Mönkijät

Mönkijät

Mönkijäreitti on toistaiseksi suljettu. Ilmoitamma mahtollisesta avauksesta erikseen.

26 km pitkä maastoura on tarkoitettu harrastajille omilla mönkijöillä ja on haasteellinen offroad reitti. Kausi alkaa lumien sulattua ja jatkuu pitkälle syksyyn, vielä ensilumien aikana. Kun syksyn pakkaset saapuvat reitillä ajo helpottuu ja sopii aloittelijallekkin kun pakkanen kovettaa reitin.

4,5, km pitkältä taitoajoradalta löytyy kiperiä paikkoja alan harrastajille.

Reitit soveltuvat kokenielle harrastajille tai aloittelijoille asiantuntevan oppaan opastuksella.

Ajoluvan hintaan kuuluu mönkijän pesupaikka, mutta huomioikaa että syksyn pakkasten tullessa pesupaikka ei ole enää jäätymisvaaran takia käytössä. Myös alkukaudesta routa voi estaa pesupaikan avaamisen.

Paljakan mönkijäreitti myös facebookissa

Opaspalveluita tarjoaa Juhan safari ja lomamatkat 044 748 666 7

Säännöt ja ohjeet

Tervetuloa mönkimään.

Jotta kaikilla on hauskaa eikä vahinkoja pääse sattumaa tulee ehdottomasti noudattaa seuraavia sääntöjä ajettaessa mönkijäreitillä ja muuallakin Paljakan matkailualueella.

  •  PYSY REITILLÄ. Muista myös että mönkijänjälki metsässä, suolla, poluilla, hiihtoladun pohjoilla ja vastaavilla ei ole reitti. Myöskään reitin vieressä olevajälki ei oikeuta poikkeamaan    reitiltä. Reitti on noin 4 m leveä eikä jota ei saa alkaa leventämään. Osa reitistä meneemaiden rajoilla, joten sivuun ei ole asiaa. Mökkialueella ja ympäristön muuhun ulkoiluun  tarkoitetulla väylillä ajaminen on myös kielletty. Paljakan       P- alueelta saa lähteä ainoastaan reitille. P alueella pyöriminen ja kuovittaminen sekä turha tyhjäkäynti on  kielletty.Alueesta tehty kartta on suuntaa antava ja kartan valmistumisen jälkeen on joitakin reittilinjauksia muutettu. Noudata reitti- ja lippusiimamerkintöjä maastossa.
  •  AJOAIKA Reitillä saa ajaa klo 9-21 välisellä ajalla, myös alue tulee rauhoittaa ajamiselta ilta- ja yöaikaan.
  •  VAKUUTUKSET Mönkijässä on oltava liikennevakuutus.
  •  LAKI Maastoliikennelaki sekä ajoneuvokohtaiset asetukset ja rajoitteet sekä jokamiehen oikeudet ja velvolisuudet ovat voimassa myös täällä
  •  KYPÄRÄ käyttö on enemmän kun suotavaa
  •  PESU  Mönkijän pesu on sallittu vain sille rakennetulla pesupaikalla tai rinteiden huipulla olevalla hiekkakuoppn lammessa. Älkää missään tapauksessa pese mönkijää alueen läpi  virtaavassa joessa. Joki on osa kalastuspuistoa ja siinä asustaa arvokkaita kalalajea  Mönkijä kannattaa ajaa ensin ylös lammella jossa saa suurimmat kurat pois ihan ajamalla ja  huuhtelemalla ja loppupesu tehdään sitten painepesurilla pesupaikalla. Näin säästät pesupaikkalla aikaa ja muutkin ehtiin pestä koneensä. Luvatta ajamisen sanktion on vähintään 300 €  ja maastoliikennerikkomuksista tehdään aina ilmoitus Poliisille. Reitillä ajamista valvoo reitinpitäjän valtuuttamat henkilöt, maanomistajat   ja Poliisi. Ongelmakohtiin on asennettu myös  riistakameroita.
  • Hätätapauksissa sijainnin voin varmisaa kartasta joka sinulla toivottavasti on mukana. Maastossa karttakoordinaatit on merkitty kilometripylväisiin.
  • Ongelmatilanteissa autamme mahdollisuuksiemme mukaan. Esim hinaukset/korjaukset.  Päivystys 044 748 6667 (varanumero 044 36 36 446)