Kalastuspuisto

Kalastuspuisto

Kalastuspuistovideo

Kalastuspuistoon kalastamaan

Kalastuspuistoon on istutettu kirjolohta, saaliiksi voi saada myös harjusta, taimenta, ahventa.

Istutuksia tehdään säännöllisesti, joten kala on virkeää ja käy hyvin pyydykseen koko kauden.

Katso kuvia Paljakan Kalastuspuistosta

Kysy opastettuja kalastusohjelmia kalastuspuistossa. Kalastuspuisto ja kalastuspuiston ohjelmat soveltuvat helppokulkuisuuden ja väljyyden vuoksi erinomaisesti lapsiperheille, lapsiryhmille, eläkeläisille sekä muille erityisryhmille. Puistossa liikkuminen onnistuu hyvin myös lastenvaunujen ja pyörätuolin kanssa.
Lapsille löytyy myös leikkipuistoa ja tulevan kesän aikana rakennamme alueelle myös muita perheille sopivia aktiviteettejä mm  frisbeegolf. lasten leikkialueet ja Paljakkatalon palvelut.

Käytössänne on ilman eri veloituksetta kalankäsittelyhuone, kaksi picknik aluetta, 3 tulipesällä varustettua kotaa ja katoksia sekä yhdeksän kalastuslaituria helppokulkuväyläinen varrella. Kalankäsittelytila on suljettu talvikaudella 1.10. alkaen koska tilassa ei ole lämmittystä.  Avataan keväällä.

Kalastusvälineitä voit vuokrata:
Paljakan Loma-Asunnoilta
Kelkkavuokraamosta/Safaripubista Paljakkatalossa (täältä myös pilkkiteltaa)
Aittolan Eräpalvelut, Paljakkatalossa

Kalastuspuisto

Lupahinnat

Henkilökohtainen lupa

20 € / 3 h + pm ja mpm

– alle 12 v lapsi voi kalastaa aikuisen kanssa samaan saaliskiintiöön
– sis 1 kirjolohi syömäkalaksi. Pyydä ja päästä sallittu.
– ahvenella, hauella ei saaliskiintiötä

Perhelupa / ryhmälupa

45 €/ 3 h +pm ja mpm
– perheen / ryhmän henkilömäärää ei ole rajoitettu.
– sis max 3 kirjolohta/perhe-ryhmä syömäkalaksi. Pyydä ja päästä sallittu.
– ahvenella, hauella ei saaliskiintiötä

pm=palvelumaksut ja mpm=matkapuhelinpalvelumaksu (hinnat eritelty matkapuhelin tai kalakorttimaksuja käytettäessä, kts alta)

Luvan osto: Safaripub/kelkkavuokraamo tai käteisellä Paljakkatalossa, sekä Paljakan Loma-asunnot Oy stä käteisellä heidän ollessa avoinna. Tiedustelut p.0400 721489 tai 044 748 666 7
Muut maksutavat:
UUTTA MAKSU HELPOSTI MATKAPUHELIMELLA , ohjeet ja hinnat tästä pdf tiedostosta.

Luvan voi maksaa myös  www.kalakortti.com netisssä jolloin operaattori perii palvelumaksun 3,5-4,5€(pm=palvelumaksun) ko palveluissa voit maksaa kaikilla yleisemmillä maksutavoilla myös luottokortti. Pääsääntöisesti tarvitset pankkitunnukset maksun hyväksyntään.
Voit ostaa myös ilman palvelumaksua maksamalla luvan etukäteen tilille Fi5253660720031951 viestikenttään kalastajien nimet (tarv lasten iät) sekä kalastusaika (pv ja klo)
-valmistaudu esittämään kuitti ostoksestasi joko paperilla tai sähköisesti.
Tutustu aina ennen kalastamista tällä sivustolla kerrottuihin kalastussääntöihin.

Kalastusohjeet

Kalastus on sallittu vapakalastusvälinein (heitto- ja perhovapa) päivittäin klo 06 – 24 välillä Paljakan kalastuspuiston vieheluvalla.

Henkilökohtaisella luvalla voi ottaa saaliiksi yhden (1) kirjolohen, perhelupa sisältää kolme (3) kirjolohta. Ahvenella ja hauella ei ole saaliskiintiötä. Taimenet ja harjukset on aina palautettava takaisin vesistöön. Kaikki hauet suositellaan otettaviksi saaliiksi.

Saaliskiintiön täytyttyä kalastus on sallittu vain väkäsettömillä koukuilla, jotta saaliskalat voi palauttaa vahingoittumattomina takaisin. Suosittelemme väkäsettömien koukkujen käyttöä koko kalastuksen ajan.

Ootto – onginta pohjaongella sekä tahna– tai kemiallisten syöttien käyttö on kielletty. Normaali onkiminen sallitaan lapsille (alle 12 v) Ahvenlammessa, joka sijaitsee kalastuspuiston pohjois-päässä (sama lampi, jossa on myös uimaranta) Ahvenlammessa on myös istutettua kirjo-lohta.

Alueelle voidaan antaa kauden aikana normaaleista käytännöistä poikkeavia alueellisia ja/tai ajallisia kalastusrajoituksia tai sääntöjä. Tällaisia tilanteita voivat olla mm. tapahtumat, kilpailut, kalapaikkojen ruuhkautuminen tai kalastus erityisryhmien kanssa. Kalastuspuistoon voidaan tarvittaessa myös määrätä ottipaikoille kiertosuunnat ja vaihtoajat. Näistä rajoituksista tai poikkeuksista kerrotaan nettisivulla ja Paljakkatalon palvelupisteessä.

Pilkkiminen talvella

Talvi-istutuket tehdään kalastuspuiston kahteen ylimpään lampeen.

Talvikalastussäännöt

– Pilkkimisessä voi käyttää kerrallaan yhtä vapaa. Vapaa ei saa jättää valvomatta, eli pidettävä kädessä tai kiinnitettynä niin että vavan ei ole mahdollista karata saaliin mukana avantoon.
– Syöttinä sallitaan ”elävä syötti” (mato, toukka, katkarapu) Tahnat, synteettiset ja kemialliset syötit kielletty.
– Kalastaminen on lopetettava saaliskiintiön täytyttyä. (kirjolohi)
– Pilkkikalastaminen on sallittua päivänvalon aikana.
– Alamittaiset harjukset (30 cm) ja taimenet (60 cm) tulee vapauttaa. Harjuksella, taimenella, hauella ja ahvenilla ei saaliskiintiötä.
– Suosittelemme kuitenkin kaikkien vahingoittumattomien harjuksien ja taimenien vapauttamista koska nämä ovat harvinaisia paikalisia luonnollisia arvokalalajeja.
– Suosittelemme vähintään 5″ kairoja

Kalan istutus päivät

Kesä 2018
8.10.
10.8.
21.6.

Talvi 2018
29.3.
01.3.
20.12.

Kesä 2017
10.8.
26.7.
28.6.
15.6.