Moottorikelkkailu

Omatoimiselle retkeilylle ja kelkkailulle löytyy alueelta hyviä reittivaihtoehtoja. Paljakan lähialueen 500 km reitistö yhtyy koko Kainuun 2000 km reitistöön ja tarjoaa monipuolista moottorikelkkailua pidemmäksikin aikaa.

Avaamme uuden suomen suurimman freeride alueen 16.2.2017

Päivitämme tietoja alueesta tänne ensitilassa. Nyt kannattaa tutustua aiheeseen facebook.com/moottorikelkkailupaljakassa

Vuokraa moottorikelkka käyttöösi

Moottorikelkkavuokraamon sivuille pääset tästä.

Moottorikelkkasafarit löydät tästä

Hotel Paljakan moottorikelkanvuokraus ja moottorikelkkasafarit tästä.

Tietoa moottorikelkkareiteistä ja -urista

Henkilökuntamme opastaa mielellään reittivalinnoissa ja kertoo mikä moottorikelkkareitti on kulloinkin parhaassa ja tasaisimmassa kunnossa. Alueen kelkkareittejä hoidetaan koneellisesti isolla tampparilla ja reittilanalla, joten reitit ovat pääsääntöisesti upeassa kunnossa. Koneellisesti hoidetut moottorikelkkareitit ovat n. 3-4 metriä leveitä.

Poolissa on mukana tällä hetkellä Paljakan matkailukeskus sekä Puolangan, Paltamon ja Ristijärven Kunnat sekä erinäinen määrä alueen yrityksiä, mökinomistajia ja yksityisiä henkilöitä sekä ulkopuolisia yrityksiä.

Poolia hallinnoi Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka Ry joka ostaa talvikunnostuksen paikalliselta yrittäjältä.

Aktiivikelkkailija, jos tykkäät ajaa tasaisia reittejä, voit tukea poolin toimintaa maksamalla vapaaehtoista poolimaksua matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51 viestiin merkintä ”kelkkapooli”.  Yrityksille tarjoamme myös markkinointiyhteistyötä kun tulette mukaan moottorikelkkailun poolin toimintaan.

Talvella koneellisessa hoidossa on reitti Paltamo-Paljakka-Hyrynsalmen raja. Sekä Paljakka-Puolanka ja Paljakka-Saarijärvi-Puolanka, sekä Paljakan Kierros. Kevättalvella 2017 aloitetaan myös Paljakka-Ristijärvi (viim 11.2.alkaen) Muita moottorikelkkareittejä hoidetaan tarpeen mukaan ja/tai pienemmällä kalustolla budjetin sallimissa rajoissa. Lanauskertoja on luvassa keskimäärin 3 kertaa kuukaudessa

Matkailuyhdistys Puolanka-Paljakka r.y myy vapaaehtoista moottorikelkka kylälupaa, jonka hinta 20 euroa /vuosi. Kyläluvan voit ostaa seuraavista myyntipaikoista: , Kelkkavuokraamo Paljakkatalossa, Safari Pub, Hotel Paljakka ja Shell-Puolanka. Maksun voit suorittaa myös pankin kautta matkailuyhdistyksen tilille FI52 5366 0720 0319 51. Maksukuittia vastaan voit lunastaa tarran myyntipaikoista. Moottorikelkka kylälupa myyntitulot käytetään lyhentämättömästi moottorikelkka reittien koneelliseen lanaamiseen.

Reitin fecebook sivulle pääset tästä

Menossa mukana myös

Moottorikelkkailu